Szenvedéllyel kezdődött, mint minden jó dolog. A teljes kiőrlésű gabonák és a biogazdálkodás elbűvölték alapítóikat, Clare és Michael először 1977-ben vetették el első magjaikat azzal a egyszerű ötlettel, hogy kiváló minőségű lisztet készítsenek a gabonájukból. A víz, a szél, a talaj és a nap táplálta termésüket, a rovarok beporozták, és egy kis idővel és türelemmel, egy évvel később az első gabonájuk készen állt a betakarításra. Az első kő malom berendezést telepítették, és a teljes kiőrlésű gabonát teljes kiőrlésű lisztté őrölték.

Akkoriban a nemzet napi kenyere fehér, egyenletesen szeletelt fajta volt, és az emberek nem foglalkoztak túl sokat azzal, hogy miből vagy hogyan készültek. Hamarosan azonban a reform élelmiszerboltok sorra felfedezték a teljes kiőrlésű liszt előnyeit és elkezdődött az ország saját konyháiban történő kenyérsütéshez vezető út.

Családi vállalkozásként a bio és tradicionális liszteket, valamint a természetesen gluténmentes lisztek sokaságát őrölték Doves Farm alapítása óta. Kekszet készítettek a teljes kiőrlésű lisztből, és újból elültették az Egyesült Királyság néhány elveszett ősi gabonáját a talajba. Először rozs, majd a tönköly, de alakor és tönke is hamarosan követték. Ma továbbra is az eredeti küldetésük vezérli munkájukat, hogy a minőségi bio lisztet gondosan kezelve feldolgozzák, és ennek eredményeképpen egy sor egyedülálló, jellegzetes és megbízható lisztet hoztak létre, amely vissza adja az otthon sütés örömét.

Főzés: 100 g tésztához 1 l sós vizet forraljunk fel, majd öntsük bele a tésztát. 5 perc forralás után kóstoljuk folyamatosan, amíg nem ’al dente’...

980 Ft

Hiánycikk

Főzés: 100 g tésztához 1 l sós vizet forraljunk fel, majd öntsük bele a tésztát. 5 perc forralás után kóstoljuk folyamatosan, amíg nem ’al dente’...

980 Ft

Hiánycikk

Fehér kenyér receptHozzávalók: 2 tojásfehérje, 6 evőkanál olaj, 1 teáskanál ecet, 2 evőkanál cukor, 1 teáskanál só, 400 ml víz, 500 g Doves Farm Fehér kenyérliszt, 2 teáskanál por élesztő.Elkészítés: Előmelegítjük a sütőt 220 fokra. Tegyük a tojásfehérjéket, az olaj felét, az ecetet, a sót és a vizet egy tálba és keverjük el alaposan. Mérjük ki a lisztet és adjuk hozzá a keverékhez. Öntsük bele a por élesztőt és addig keverjük a tésztát amíg sima nem lesz. A maradék olaj hozzáadásával még simább..

1 290 Ft

Gyors sütemény receptHozzávalók: 150 g vaj, 150 g cukor, 3 tojás, fél teáskanál vanília kivonat, 150 g Doves Farm - Bio Önkelesztő sütemény liszt, 5 evőkanál tej.Elkészítés: Keverje addig a vajat és a cukrot, amíg könnyű és habos nem lesz. Adja hozzá a tojásokat és vaníliát, majd a lisztet és a tejet. A tepsit bélelje ki sütőpapírral és öntse bele a keveréket. Süsse előmelegített sütőben 10-15 percen keresztül.Citromos-mákos sütemény receptHozzávalók: 125 g Doves Farm - Bio Önkelesztő sütemény l..

1 290 Ft